Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2013 19:55 - ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ГОСПОДА ПРОКУРОРИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Автор: zafirov Категория: Други   
Прочетен: 1624 Коментари: 0 Гласове:
1



ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ГОСПОДА ПРОКУРОРИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

От Мирослава Асенова, обикновена българска гражданка и свободна гласоподавателка, направено на 10.11.2013 г.- 24 години след 10.11.1989 г.

Тази седмица в медиите излезе новината, че пияният таксиджия М. Куртев, с установени 1.89 промила алкохол в кръвта, който на 11 юли тази година помете 12 души на Цариградско шосе е освободен срещу парична гаранция от 1000 лв.
За 25 годишната Съни това бе последния ден в живота й. А за 6 годишната Елена краят настъпи дни по- късно. От останалите ранени
има хора, които ще останат с увреждания цял живот.
И този убиец е на свобода ....За информация на медиите и цялата
общественост въпросният престъпник е на свобода от 13 септември 2013г. Явно информацията за това е укривана умишлено и пак така умишлено е подадена на медиите преди няколко дни с цел да се
внуши представата за скорошното му пускане под гаранция. Защо....

Размерът на паричната гаранция отговаря (поне така би следвало да бъде) на тежестта на престъплението и вероятността извършителят да
напусне територията на България и да остане ненаказан. При определяне мярката за неотклонение се взима предвид степента на обществена опасност на престъплението, доказано срещу обвиняемия,
здравословното му състояние, семейно положение, професия, възраст
и имуществено състояние.
ГОСПОДА ПРОКУРОРИ, Вие оценихте това ПРЕДУМИШЛЕНО КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ като ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ. Извършено от човек, който 24 пъти по последни данни е нарушавал правилата за движение, карайки пиян и с
превишена скорост, като в един от случаите е предизвикал катастрофа
със съдържание на 1.8 промила алкохол в кръвта - за радост без жертви.
Освен, че издавате заповед за освобождаване, съобразена със закона, разбира се, който много отдавна трябваше да бъде променен, определяте паричната гаранция в размер на смехотворните 1000 лв !!!

1 000 лева !!! НЕУВАЖАЕМИ ГОСПОДА ПРОКУРОРИ,
вероятно това е сумата, която повечето от вас държат като джобни в портофейла си.

1 000 лева !!! Паричната гаранция за убиеца, унищожил два човешки живота !!!

1 000 лева !!! Паричната гаранция за престъпника, наранил и осакатил още 10 души !!!

1 000 лева !!!! Паричната гаранция за М. К., нанесъл психически
доживотни травми на всички пострадали при инцидента !!!

1 000 лева !!! И ЧУКЧЕТО УДРЯ!....Толкова....И за всички близки на пострадалите, изстрадали катастрофата, покрай своите майки, сестри, деца, които са били на мястото на инцидента!!!

НЕУВАЖАЕМИ ГОСПОДА ПРОКУРОРИ, моето семейство, моите
роднини, приятелите на Съни, приятелите на сестра й, състуденти, преподаватели, близки и приятели на семейството, колеги, съседи, това са десетки хора. И всички те го преживяват . И така ще бъде дълго време . Умножете тази бройка по 12, ГОСПОДА. 500- 1000 ?! засегнати в по- малка или по- голяма степен от тази трагедия.

И вашето СПРАВЕДЛИВО решение е – 1 000 лева ...БЕЗУМНО Е ...И ЦЕЛЕНОСОЧЕНО ...Според мнението на адвокати, независими от случая паричната гаранция, за човек с такива провинения, извършил подобно деяние, не би следвало на бъде по- малко от 20 – 50 хиляди лева. Паричните гаранции на хора, източили ДДС, укривали данъци в големи размери варират между 200 – 500 хиляди лева!!!

Мога ли да попитам защо пускането на убиеца на 13 септември от ареста беше толкова добре прикривано от вас?

ДА, УБИЕЦЪТ БЕШЕ ПУСНАТ НА СВОБОДА НА 13 СЕПТЕМВРИ ТАЗИ ГОДИНА. ЗАЩО НИКОЙ НЕ ЗНАЕШЕ ЗА ТОВА !? Освен следствието и мен .... А два месеца по- късно е хвърлена новината на медиите като „актуална”.
Дали умишлено не е направено това, за да се даде възможност на извършителя да се укрие??? На всеки е ясно, че дори и при забрана за напускане на страната с фалшив паспорт всичко е възможно. А през Сърбия и Гърция дори и с лична карта .

„МНОГОУВАВАНИ, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СПРАВЕДЛИВИ И НЕПОДКУПНИ ГОСПОДА „ , представляващи Темида, дали си спомняте член 156, глава 8 от Закона за Съдебна власт, гласящ следното : ” Всеки прокурор и следовател при първоначално встъпване в длъжност полага следната клетва: "Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията и законите на Република България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъда безпристрастен, обективен и справедлив, да допринасям за издигане престижа на професията, да пазя служебната тайна, като винаги помня, че за всичко отговарям пред закона. ЗАКЛЕХ СЕ !".

НЕУВАЖАЕМИ ГОСПОДА ПРОКУРОРИ, искам да ви припомня нещо, което вероятно, поради безграничната си заетост в името на Закона и Справедливостта очевидно сте забравили.
Темида е богиня на правосъдието, въплъщение на божествения ред, закон и обичай в древногръцката митология. Още при египтяните е била символ на ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА. За везните и меча може би сте чували... Тъй като имала пророческа дарба и е виждала бъдещето, в древността не е изобразена с превръзка на очите .
ТЕМИДА, на която вие служите, трябва да бъде изобразена не само с превръзка на очите, но и с тапи в ушите, както и с две протегнати ръце, върху които са изписани сметките в швейцарски банки или остров Мавриций- както си изберете.

Господа, когато се приберете вечер след „тежък” ден на вземане на „справедливи” решения вероятно споделяте със семейството си как е минал денят ви . И доволно се усмихвате .....от свършеното....

Смеете ли се с вашите деца ? С приятелите ? Спите ли добре ? Дали бихте се смяли и спяли спокойно, по същия начин, ако бяхте на мое място ? .... Или на мястото на семейството на ангелчето Елена от Перник, чиято майка също пострада много тежко. Или на мястото на който и да е от близките или останалите ранени 10 души ? ...
Вероятно го правите ... Спите, смеете се, забавлявате се ... И с огромно удоволствие участвахте в Годишните награди за правосъдие- „ Темида – цената на истината „ , конкурираща Оскарите . Не е ли това пир по време на чума, независимо че каузата уж е дълбоко хуманна –по 20 лв. от куверта на всеки , отделени за болни деца . ..

Вярва ли ви някой ?! Народът, господа, ви се смее...с пълно гърло...и плаче...едновременно с това, и ви хули и ругае и се възмущава, за пореден път.
Решението ви потресе обществеността, потресе медиите, което е показателно. За пореден път и вероятно не за последен...
Морал, духовни ценности, справедливост – доказахте във времето, 24 години, че тези понятия сте ги забутали някъде много дълбоко- дали в чужди банки или в далечни имоти, това не е от значение... Но ги няма.
ПП Оригиналното писмо завърша с "Бъдете здрави!", е аз им пожелавам не здраве, а личен опит, за да имат лична база за сравнение при отправяне на обвинение, водене на дело, отсъждане.

ИСКАМ ГИ В ЗАТВОРА БЕ, ВСИЧКИ ПИЛИ ВОДАЧИ НА ППС, С ДОЖИВОТНО ОТНЕМАНЕ НА КНИЖКА АКО СА УЧАСТВАЛИ В ПТП, И ВСИЧКИ ПРОКУРОРИ ОТПРАВИЛИ НЕАДЕКВАТНО ОБВИНЕНИЕ, И ВСИЧКИ СЪДИИ ОТСЪДИЛИ ПО УСМОТРЕНИЕ "БАНКОВА СМЕТКА/ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕС"!!!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zafirov
Категория: Други
Прочетен: 415030
Постинги: 102
Коментари: 812
Гласове: 582
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930